Ontstaan

Harvest Ministries werd opgericht in 1999 door Steven Badal, die in eerste instantie begon met een reeks van onderwijssessies over het praktische geloof in Jezus Christus. Hieruit vloeide uiteindelijk een eerste gemeente voort die officieel in januari 2000 begon.

In de loop der jaren is dit werk alsmaar uitgebreid en wat ooit begon als een kleinschalig en lokaal initiatief, is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote organisatie, die tot ver buiten de grenzen actief is. Dit enorme succes is in de eerste plaats te danken aan God en aan alle vrijwilligers en donateurs.

Visie & Missie


Wij geloven dat elk mens bedoeld is om een gelukkig en voorspoedig leven te hebben, zowel hier op aarde als in de hemel, en dat God in ieder van ons voldoende potentieel en wilskracht heeft gelegd om te kunnen kiezen voor een goed en eeuwig leven. Omdat te bewijzen is God mens geworden en heeft Hij in Jezus Christus laten zien dat een leven van vrijheid, vrede en blijdschap te midden van een chaotische wereld wel degelijk mogelijk is.

Mocht u daarom nog wat extra’s kunnen gebruiken om tot een relationele, financiële, emotionele en/of lichamelijke doorbraak te komen in uw leven, wendt u dan tot de Bron van alle leven, Jezus Christus. Hij is werkelijk Het Antwoord op al uw vragen. Jezus zei van Zichzelf: “Ik ben het Licht van deze wereld, als je Mij volgt zal je nooit meer in het donker lopen.”

Wij hebben ontdekt dat dit niet maar gewoon een gedurfde uitspraak is, maar dat het echt zo werkt. Daarom werken wij met al onze vrijwilligers er graag aan mee om mensen met God in contact te brengen en hen te helpen om hun potentieel zo optimaal mogelijk tot ontplooiing te brengen.

Onze visie

Op basis van Gods Woord, de Bijbel, geloven wij dat in deze tijd elke stad, taal of natie tot erkentenis zal komen dat Jezus Christus is de Zoon van God, hét Antwoord op elke nood en dé Gever van echt Leven.

Onze doelen

Teneinde de visie verwezenlijkt te zien worden heeft de stichting Harvest Ministries zich de volgende doelen gesteld:

  • Mensen over de gehele wereld helpen om een relatie met God op te bouwen, zodat zij eeuwig met Hem zullen zijn
  • Mensen over de gehele wereld helpen om een discipel van Jezus Christus te worden
  • Mensen over de gehele wereld helpen in hun nood door hen te voorzien van voedsel, kleding, medicatie en financiën
  • Mensen over de gehele wereld helpen om d.m.v. onderwijs en training hun levensstandaard te verhogen