http://www.youtube.com/watch?v=idstyUUB42g

De Christengemeente Harvest is een kerkgenootschap dat gebaseerd is op het Harvest Global Network (HGN). Zoals een lichaam bestaat en wordt opgebouwd uit een netwerk van cellen zo is ook het Lichaam van Christus opgebouwd. Diverse groepen vormen een netwerk van mensen die op verschillende momenten en plaatsen bij elkaar komen en daarbij verschillende doelen nastreven.

Het algehele hoofddoel is echter om Jezus (en God) beter te leren kennen, is door het bestuderen van de Bijbel en om er op praktische wijze mee om te gaan.
De beste manier om van mensen te (leren) houden is door interactie, groei en loslaten.
De snelste manier om het leven te omarmen en ervan te genieten is door ervoor te zorgen dat we niet door onze omstandigheden en negatieve emoties worden geleid, maar door principes van geloof, hoop en liefde.

Samen met vele anderen ervaren wij een golf van verandering die door het Lichaam van Christus aan het voortbewegen is. De ‘oude’ manier van kerk-zijn is plaats aan het maken voor de Nieuw Testamentische vorm van samenkomen en het uitreiken naar elkaar en de wereld om ons heen.
Gelovigen verplaatsen hun aandacht van het gaan voor je eigen welzijn, naar het gaan voor het welzijn van de hele wereld. Waarbij het niet meer hoofdzakelijk gaat om een stuk zekerheid op het gebied van materialisme en comfort, maar het de voornaamste doelstelling is geworden om de wereld gereed te maken voor het openbaar worden van Jezus.

Elke week komt een groep (mannen en vrouwen) bij elkaar in een huiselijke setting, op kantoor of op een school. De groep bestaat uit maximaal 12 personen. Het kunnen er minder zijn. De groep richt zich op twee hoofddoelen:

1. Elkaar helpen, bemoedigen en inspireren

Een ieder heeft zijn eigen race te volbrengen hier op aarde. Tijdens het proces van karaktervorming hier op aarde zijn wij elkaar tot steun door hulp te bieden op het gebied van gebed, een luisterend oor voor elkaar en/of advies geven. Het gaat er uiteindelijk om dat wij steeds meer op Jezus gaan lijken. Er is ook ruimte voor hulp bij persoonlijke problemen op bijvoorbeeld financieel, geestelijk of relationeel gebied.

2. Discipelschaps plan

Naast de bovengenoemde doelstelling, ligt onze focus ook op het uitstrekken naar mensen om ons heen. Wij richten ons allemaal op onze persoonlijke netwerken en vormen een ‘virtuele’ groep om ons heen (familieleden, vrienden en collega’s). Je kunt beginnen met het opschrijven van 7 namen van mensen waar je een zegen voor zou kunnen zijn. Het kunnen er meer of minder zijn. Dit is afhankelijk van je mogelijkheden om contact te onderhouden. Een jaar lang probeer je intensief contact met hen te houden. Dit kan door met hen samen te komen in groepsverband. Je zult merken dat niet iedereen hier open voor staat. In zulke gevallen kun je ervoor kiezen om hen individueel te begeleiden. Dit kan telefonisch, via mail of door het maken van een uitstapje.

Tijdens de netwerkbijeenkomsten met je thuisbasis (de groep waar je onderdeel van uitmaakt), wordt de voortgang van de ‘virtuele’ groep gedeeld. Klik voor meer informatie op deze link.

Harvest Global Network wordt momenteel vertegenwoordigd in de volgende plaatsen:

 • Aruba
 • Capelle a/d IJssel
 • Den Haag
 • Franeker
 • Harfsen
 • Leidschendam-Voorburg
 • Lelydorp (Suriname)
 • Paramaribo (Suriname)
 • Rotterdam
 • Woerden
 • Zevenhuizen
 • Zoetermeer