In deze ik-gerichte maatschappij van selfies, egotripperij, Me Myself and I, mijn identiteit, mijn plannen, mijn leven, baas in eigen buik, enz., is dienstbaarheid een vies woord en wordt dit vaak gezien als een teken van zwakte of minderwaardigheid.
Toch zien we dat de mensen die zich in het verleden dienstbaar opstelden, zonder machtsvertoon of kracht, veel grotere impact op de maatschappij hebben gemaakt dan wie dan ook. Denk bijv. aan Mozes, Franciscus van Asissi, moeder Theresa of een Gandhi.

Jezus zei zelf over Zijn komst naar de aarde, dat Hij niet kwam om gediend te worden, maar om te dienen. En wat een impact heeft dat gemaakt op de wereld! Hij heeft nooit een boek geschreven, toch zijn de meeste boeken over Hem geschreven. Jezus heeft nooit een lied gecomponeerd, toch gaan de meeste liederen over Hem. Hij heeft nooit iets geschilderd of gebeeldhouwd, toch zijn er van Hem de meeste schilderijen en beelden gemaakt. Jezus heeft nooit verder dan 130 km van zijn geboorteplaats gereisd, toch vind je Zijn volgelingen in de verste uithoeken van de aarde terug.

Wil je weten hoe jij ook echt impact kan maken op je omgeving? Kom dan naar de onderwijssessie van zondag 2 april a.s. o.l.v. Steven Badal. Het evenement vindt plaats in het gebouw ‘De Silo’ aan de Turfschipkade 1 in Zoetermeer en begint om 11.00 uur.

De toegang is vrij en iedereen is welkom.

Harvest Ministries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.